ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Ιδού το πασοκικό κράτος!

Ιδού το πασοκικό κράτος!


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

Τρεις γενιές ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, αν δεχθούμε ότι όσοι διορίστηκαν επί ημερών του χρησιμοποίησαν «χαρτάκια» της Τοπικής, ζουν και βασιλεύουν και το Ελληνικό Δημόσιο κυριεύουν.
Πράγματι από τους 724.964 υπηρετούντες σήμερα στον δημόσιο τομέα ή μάλλον μισθοδοτούμενων από τον κρατικό κορβανά οι περίπου 484.000 έχουν προσληφθεί επί κυβερνήσεων Παπανδρέου (πατέρα και υιού) και Σημίτη.
Ούτε λόγος φυσικά δεν γίνεται για τους εκατοντάδες χιλιάδες που διορίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και συνταξιοδοτήθηκαν έχοντας πραγματική υπηρεσία σε δημόσια υπηρεσία λιγότερη από 15 χρόνια.
Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από έρευνα των αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης το 70% και πλέον των εργαζομένων στον κρατικό μηχανισμό «έπιασαν δουλειά» τις περιόδους 1981-1989, 1994-2003 και 2009-2010.
Από τους νυν υπηρετούντες το 6% που προσελήφθη επί κυβερνήσεων Καραμανλή του πρεσβύτερου και Γεωργίου Ράλλη πλέον με τις συνταξιοδοτήσεις και την εργασιακή εφεδρεία έχει μειωθεί στο 1-2%.
Συνολικά στις δυο μεγάλες κυβερνητικές θητείες της Ν.Δ. (1990-3 και 2004-9) φαίνεται να διορίστηκαν και παραμένουν, αφού δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο αποχώρησης περίπου 241.000 άτομα.
Αν και επισημαίνουμε ότι υπήρξαν αρκετοί υπάλληλοι που προσελήφθησαν χωρίς «κομματικό μπιλιετάκι» ή έστω με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ εν τούτοις γεγονός είναι ότι το πελατειακό κράτος γιγαντώθηκε όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην εξουσία.

Πάρτι ρουσφετιών
Για παράδειγμα μόνο το 2002 πραγματοποιήθηκαν 148.898 προσλήψεις με καθαρά κομματικά κριτήρια.
Την περίοδο Σημίτη 1996-2004 άνοιξαν 49 «παράθυρα» στο νόμο Πεπονή, προκειμένου να τρυπώσουν ανενόχλητοι οι ημέτεροι. Για τους λάτρεις των αριθμών το 2003 το ΠΑΣΟΚ έκανε 131.353 προσλήψεις πάσης φύσεως προσωπικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ν.Δ. ως κυβέρνηση ανανέωσε το σύνολο των συμβάσεων που υπογράφτηκαν τις ημέρες των «εκσυγχρονιστών» με αποτέλεσμα η ηγεσία της να δεχθεί έντονη κριτική από την εκλογική της βάση.
Σε αντίθεση το ΠΑΣΟΚ όταν ανέλαβε, το 2009, τη διακυβέρνηση της χώρας, έσπευσε να θέσει εκτός Δημοσίου όλους τους συμβασιούχους που προσελήφθησαν από το 2004 μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών, επιβεβαιώνοντας την κοινωνική αναλγησία που διέπει τα στελέχη του.
Ενδιαφέρον, πάντως, έχει η απάντηση που θα λάβει από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ Αγγελος Κολοκοτρώνης αναφορικά με τα αποτελέσματα της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων.
Σύμφωνα με τον κ. Κολοκοτρώνη 6.000 δημόσιοι υπάλληλοι δήλωσαν άνω των 90 ετών, ενώ με την ιδιότητα του αρχιεπισκόπου απογράφησαν οκτώ ιερωμένοι!




ΠΗΓΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"