ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Π. Μπόφινγκερ: Λάθος η διάγνωση της Μέρκελ

Π. Μπόφινγκερ: Λάθος η διάγνωση της Μέρκελ

Λανθασμένη χαρακτήρισε τη «διάγνωση» της Άγκελα Μέρκελ ο Πέτερ Μπόφινγκερ, ένας εκ των «σοφών» της γερμανικής οικονομίας.

Όπως μετέδωσε η Deutsche Welle, ο Μπόφινγκερ υποστήριξε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post ότι «το ευρώ θα έχει σωθεί μόνον εάν ο κίνδυνος χρεοκοπίας για την Ισπανία και την Ιταλία αποτραπεί οριστικά».
Επίσης, ο γερμανός οικονομολόγος τόνισε ότι οι θέσεις της Άγκελα Μέρκελ για δημοσιονομική ένωση, μπορεί μεν να βοηθήσουν μακροπρόθεσμα το ευρώ, αλλά όχι βραχυπρόθεσμα.
Παράλληλα, ο Μπόφινγκερ, σε συνέντευξή του σε γερμανικό ραδιόφωνο άσκησε δριμεία κριτική στη γερμανίδα καγκελάριο.
«Έχουμε το πρόβλημα ότι η κυρία Μέρκελ έχει διαγνώσει λάθος τα βασικά προβλήματα. Πιστεύει πως έχουμε ένα πρόβλημα χρεών. Δεν βλέπει πως πρόκειται για ένα πρόβλημα των αγορών. Δεν βλέπει με πόσο επικίνδυνο τρόπο αναπτύσσεται η οικονομία» δήλωσε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι η λάθος διάγνωση μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, η ανάληψη κοινής ευθύνης στην ευρωζώνη είναι αναπόφευκτη, για να αποφύγουν το «στόχαστρο» των αγορών Ισπανία και Ιταλία.

ΠΗΓΗ NEWSBOMB
TO ΣXOΛIO MOY ΤΙ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ; ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΝΩΡΙΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"