ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Σρέντερ: Να σταματήσει η αρνητική ρητορική εναντίον της Ελλάδας

Σρέντερ: Να σταματήσει η αρνητική ρητορική εναντίον της Ελλάδας

Να σταματήσει η αρνητική ρητορική εναντίον της Ελλάδας ζητεί ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, με συνέντευξή του στο 2ο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης.
Ο κ. Σρέντερ, προκάτοχος της Ανγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία της Γερμανίας, απέδωσε στον Γερμανό Υπουργό Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ότι εκμεταλλεύεται τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας για την εξυπηρέτηση ιδίων πολιτικών στόχων.
Κάλεσε μάλιστα ο κ. Σρέντερ τη Γερμανίδα Καγκελάριο να επαναφέρει σε τάξη τον κ. Ρέσλερ, ο οποίος έχει κάνει το τελευταίο διάστημα αυστηρές δηλώσεις για την Ελλάδα:
«Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομίας προσπαθεί, με τη ρητορική του εναντίον της Ελλάδας, να σώσει τη θέση του ως επικεφαλής των Φιλελευθέρων και αυτό είναι βέβαια εντελώς λανθασμένο. Εύχομαι η Καγκελάριος Μέρκελ να πει ότι αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Αυτή η στάση διακυβεύει το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης και επιπλέον οι Ελληνες δεν αξίζουν τέτοια αντιμετώπιση», δήλωσε ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος.
Ο κ. Ρέσλερ απέρριψε πάντως κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του πρώην Γερμανού καγκελαρίου και, απαντώντας στις δηλώσεις Σρέντερ, υπογράμμισε ότι ο ίδιος και η Γερμανίδα Καγκελάριος επιθυμούν μία δυνατή, κοινή Ευρώπη, με ισχυρό νόμισμα.
Για να επιτευχθούν αυτά, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέσλερ, έχουν θεσπισθεί κοινοί κανόνες, οι οποίοι «πρέπει να τηρούνται από όλους», όπως τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμμία έκπτωση στις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί.
Από την πλευρά του, ο κ. Σρέντερ άσκησε κριτική αναφορικά με τους χειρισμούς της Γερμανίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και κάλεσε τους Γερμανούς πολιτικούς να σταματήσουν να διασύρουν με δηλώσεις τους τη χώρα.
«Εύχομαι και περιμένω η Ελλάδα να παραμείνει (στην ευρωζώνη). Δεν θα είναι απλό, αλλά είναι εφικτό. Θεωρώ ότι ορθώς επισημάνθηκε ότι στην αρχή έγιναν λάθη, ότι δεν δράσαμε όσο γρήγορα χρειαζόταν. Η Γερμανία επιδεικνύει αλληλεγγύη, θα περίμενα όμως περισσότερα. Πάνω από όλα εύχομαι να σταματήσει ο διασυρμός της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Σρέντερ.

πηγη: http://www.sigmalive.com

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"