ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

"Μύθος" η υπερσυνταγογράφηση στην Ελλάδα;;;

"Μύθος" η υπερσυνταγογράφηση στην Ελλάδα
 
Ο αριθμός συνταγών που αναλογεί στον μέσο Έλληνα γιατρό δεν είναι μεγάλος σε σχέση με άλλες χώρες, δείχνει μελέτη εταιρείας ερευνών, την οποία επικαλείται η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με στοιχεία της LeadPhysician, μιας εταιρείας που πραγματοποιεί διαδικτυακές δημοσκοπήσεις μεταξύ γιατρών, οι Έλληνες γιατροί έρχονται έβδομοι από το τέλος σε μέσο όρο συνταγών (210 τον μήνα) μεταξύ 29 χωρών.
Στη Γερμανία αναλογούν 250 συνταγές ανά γιατρό ανά μήνα, στην Τσεχία 500, στην Ουγγαρία 550, στο Βέλγιο 280, στην Αυστρία 220, στην Ιταλία (250) και την Πορτογαλία (250).
Πάντως, ο μέσος αριθμός συνταγών ανά γιατρό πιθανώς εξαρτάται και από τον αριθμό των γιατρών σε κάθε χώρα: όσο μεγαλύτερη είναι η αναλογία των γιατρών στο γενικό πληθυσμό, τόσο λιγότερες πρέπει να είναι οι συνταγές που εκδίδει ο καθένας.
Παραμένει επομένως ασαφές αν η Ελλάδα βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη όσον αφορά τον αριθμό των συνταγών ανά ασθενή.
Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ καλεί πάντως την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας "να αναζητήσει αλλού τις αιτίες της υπέρογκης φαρμακευτικής δαπάνης που κατατρώει το 64% του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ -γεγονός που αποτελεί μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως- και να εφαρμόσει όλες τις απαραίτητες πολιτικές για την πάταξη του φαινομένου, καθώς επίσης και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους υπευθύνους".

ΠΗΓΗ  http://m.news247.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Πρεπει ομως να δουμε και ποσοι γιατροι αναλογουν σε καθε χωρα για να διαπιστωσουμε κατι τετοιο

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"