ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΤΟΜΣΕΝ: ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Νέο κούρεμα του χρέους δείχνει ο Τόμσεν
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ προσδιόρισε το χρηματοδοτικό κενό για την περίοδο 2015-2016 σε 5,5-9,5 δισ. ευρώ
Picture 0 for Νέο κούρεμα του χρέους δείχνει ο Τόμσεν
H Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο τόσο στο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας όσο και στο δημοσιονομικό, υπογράμμισε ο Πολ Τόμσεν σε τηλεδιάσκεψη μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης αξιολόγησης από το ΔΝΤ.
Όπως είπε, το ελληνικό πρόγραμμα είχε εκτροχιαστεί κάποια στιγμή το 2012, αλλά η νέα κυβέρνηση εργάστηκε εντατικά για να βάλει το πρόγραμμα πάλι σε τροχιά. «Τώρα είναι σε σωστό δρόμο», τόνισε.
Κλειδί για την επιστροφή στην ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα, σύμφωνα με τον κ. Τόμσεν, είναι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η περαιτέρω απελευθέρωση της οικονομίας, ιδίως στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών.
Σε σχέση με την ανταγωνιστικότητα, υπογράμμισε ότι μεγάλο μέρος της "ψαλίδας" έχει καλυφθεί και το μοναδιαίο κόστος εργασίας έχει αναπροσαρμοστεί. Υπογράμμισε ωστόσο ότι η μείωση απολαβών που έχει συντελεστεί δεν έχει ακολουθηθεί από μείωση των τιμών, λόγω της κατακερματισμένης ελληνικής αγοράς, "και αυτό είναι πρόβλημα", τόνισε.
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα έθεσε ζήτημα νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό για την περίοδο 2015-2016, που το υπολόγισε μεταξύ 5,5 και 9,5 δισ. ευρώ. «Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν πως υπάρχει κενό και, ό,τι κενό υπάρχει, θα πρέπει να το καλύψουν. Δεν έχουν πει πώς θα το κάνουν, μπορούν να μειώσουν τα επιτόκια στα διακρατικά δάνεια, μπορούν να χορηγήσουν νέα κεφάλαια στην Ελλάδα», είπε.

ΠΗΓΗ:http://voria.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Το μόνο σωστο που ειπε.Ποσο καιρο λεω οτι το προγραμμα δεν βγαινει με τιποτα; Ποσο καιρο γραφω οτι χρειαζεται κουρεμα και του χρεους που βρισκεται στον επισημο τομεα;Επρεπε να το παραδεχθει μεχρι και ο Τομσεν για να το καταλαβετε ορισμενοι;



ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"