ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΕΡΤ





Η εμφάνιση του Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή χθες και τα όσα είπε για την ΕΡΤ ήταν ο προάγγελος των όσων θα ακολουθήσουν και τις επόμενες ημέρες έως τη συνάντηση της Δευτέρας, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου δεν συζητά το ενδεχόμενο να ανοίξει η δημόσια τηλεόραση και στη συνέχεια να συζητηθούν όλα τα σχέδια για την αναδιοργάνωσή της. 

Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά επιμένουν ότι δεν θα υπήρχε κανένα περιθώριο παρέμβασης στη δημόσια τηλεόραση εν λειτουργία, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά τους πολιτικούς συσχετισμούς και τα πολιτικά συμφέροντα που κάνουν «κουμάντο» στην Αγία Παρασκευή. Από το Μαξίμου δεν έγινε κανένα απολύτως σχόλιο για τις δηλώσεις των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν έως το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Σαμαράς θα τοποθετηθεί μία ακόμη φορά για το θέμα της ΕΡΤ με την ομιλία που θα κάνει την Κυριακή το πρωί στο Ναύπλιο στο πλαίσιο των προσυνεδρίων της ΝΔ. 
Ο κ. Σαμαράς, όπως διαβεβαιώνουν οι συνομιλητές του, δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο «λουκέτο». Οι ίδιες πηγές αποφεύγουν να μιλήσουν για το ενδεχόμενο να υπάρξει σοβαρή κρίση που θα οδηγήσει τη χώρα σε κάλπες. Εκτιμούν, όμως, πως αυτή τη στιγμή η «καυτή πατάτα» είναι στα χέρια των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τριβές και εντός των κοινοβουλευτικών τους κομμάτων λόγω της στάσης που τήρησαν, όταν ενημερώθηκαν από τον πρωθυπουργό για την απόφασή του να κλείσει η ΕΡΤ. 

Ήδη στο επιτελείο του επεξεργάζονται εναλλακτικές προτάσεις που θα παρουσιαστούν στους δύο κυβερνητικούς του εταίρους –προτάσεις, όμως, που σε κάθε περίπτωση, θα υλοποιηθούν χωρίς να αλλάξει κάτι ως προς το «λουκέτο» στην ΕΡΤ. 

Οι πληροφορίες του real.gr αναφέρουν ότι δεν εξετάζεται σε καμία περίπτωση το ενδεχόμενο να υπάρξουν βραχείες συμβάσεις ενός ελάχιστου προσωπικού, προκειμένου να λειτουργήσει το κανάλι έως ότου «τρέξει» η νέα ΕΡΤ, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις από τους δυο χιλιάδες και πλέον απολυμένους της εταιρείας. Οι εισηγήσεις που έχουν γίνει στον κ. Σαμαρά αφορούν στο ενδεχόμενο να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα –όχι ενημερωτικό– προκειμένου να σπάσει το «μαύρο» για το οποίο έχουν εκφράσει έντονες διαφωνίες οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης. Πρόγραμμα που θα καλύπτεται κυρίως από ταινίες και ντοκιμαντέρ έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη δημόσια τηλεόραση. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος του κ. Σαμαρά είναι έως τη Δευτέρα το απόγευμα να υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο για το πότε θα ανέβει στον «αέρα» η νέα ΕΡΤ, αν και το εγχείρημα του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος κάθε άλλο παρά εύκολα μπορεί να υπηρετηθεί, καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί το πρόσωπο κοινής αποδοχής που θα «τρέξει» το project για το νέο φορέα. Με επίσημη ανακοίνωσή του χθες ο καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να αναλάβει το εγχείρημα με την ΕΡΤ να παραμένει κλειστή – ανακοίνωση η οποία εξεδόθη μετά από τις πληροφορίες ότι συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό. 

Ο ρόλος του Στουρνάρα
Από χθες κατέστη εξόφθαλμο ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας «παίρνει επάνω του» το θέμα της ΕΡΤ και με συγκεκριμένες κινήσεις κατ’ εντολή του κ. Σαμαρά επιχειρεί το γενικότερο «ξήλωμα» της επιχείρησης. Ο κ. Στουρνάρας ζητεί παρέμβαση από την αρμόδια για θέματα διαφθοράς εισαγγελέα Ελένη Ράικου για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών πάνω σε τρεις μεγάλες «πληγές» της ΕΡΤ: Προμήθεια εξοπλισμού, αναθέσεις παραγωγών και συμβάσεις έργου όχι μόνο δημοσιογραφικού χαρακτήρα. 

Η κίνηση αυτή δείχνει ότι ο υπουργός των Οικονομικών έχει στα χέρια του συγκεκριμένα στοιχεία και λεπτομέρειες –«δεν μπορούμε να μετακινήσουμε έναν τεχνικό από τη Μουρούζη στην Αγία Παρασκευή» είπε στην επιτροπή– για τη λειτουργία του οργανισμού και κυρίως για τα «έργα και τις ημέρες» συγκεκριμένων ανθρώπων στο ραδιομέγαρο. Ο κ. Στουρνάρας, μάλιστα, προειδοποίησε με αποκαλύψεις «όταν έρθει η ώρα», αποφεύγοντας να ρίξει λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης όχι μόνον με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους. 

«Πονοκέφαλο» για το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει, πάντως, να αποτελεί το γεγονός ότι με διάφορες εναλλακτικές και ενίοτε αυτοσχέδιες λύσεις η ΕΡΤ συνεχίζει να έχει πρόγραμμα στον «αέρα», δίνοντας βήμα κυρίως σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σε συνδικαλιστές από άλλους κλάδους που έχουν συγκρουστεί με την κυβέρνηση. Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά υπάρχουν διάφορες σκέψεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση, καθώς υπάρχουν αρκετές πιέσεις από δημοσιογραφικές ενώσεις του εξωτερικού και δεκάδες ξένα κανάλια και δίκτυα που έχουν «κατασκηνώσει» στα σκαλιά της Αγίας Παρασκευής, με αποτέλεσμα έως και χθες να απορρίπτεται κάθε ιδέα για ακραίες παρεμβάσεις προκειμένου να «πέσει» το σήμα από κάθε δυνατή πηγή.

ΠΗΓΗ: REAL

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"