ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Φουντώνουν τα εκλογικά σενάρια μετά την ενδοκυβερνητική κρίση που προκάλεσε η διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ. Οι πληροφορίες στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία δίνουν και παίρνουν.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση μπορεί να δηλώνουν πως δεν επιθυμούν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το αποτέλεσμα που θα έχει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Δευτέρα, την ώρα που λίγα μέτρα πιο μακριά (στην Πλατεία Συντάγματος) θα πραγματοποιεί ανοιχτή συγκέντρωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το γυαλί ράγισε, το θέμα είναι να μην σπάσει», τόνιζε στο Real.gr έμπειρο κυβερνητικό στέλεχος, περιγράφοντας το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην τρικομματική κυβέρνηση.

Το θέμα, πλέον, είναι στην περίπτωση που υπάρξει πλήρης ρήξη μεταξύ των κομμάτων, ποιος θα πάρει την ευθύνη να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Τα εκλογικά σενάρια

Σενάριο 1ο: Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, υπάρχει πιθανότητα η χώρα να οδηγηθεί στις κάλπες ακόμα και τον Ιούλιο.

Σενάριο 2ο: Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να μην προκηρυχθούν εκλογές και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να ξεκινήσει ο κύκλος των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Σενάριο 3ο: Άμεσος ανασχηματισμός και εκλογές το φθινόπωρο. Ένα σενάριο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, καθώς όπως εκτιμούν στελέχη και των τριών κομμάτων, το θέμα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές.

Εκλογές με την τρόικα στην Αθήνα;

Η ενδοκυβερνητική κρίση που ξέσπασε με αφορμή την ΕΡΤ, βρήκε την τρόικα στην Αθήνα. Μάλιστα, το Σάββατο οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έχουν νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και αναμένεται να θέσουν την έντονη ανησυχία τους για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, που είναι πολύ πιθανό να εκτροχιαστεί, στην περίπτωση που αποφασιστούν πρόωρες εκλογές.

Ο έλεγχος από την τρόικα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με όλα τα «αγκάθια» να παραμένουν ανοιχτά. Το Φορολογικό, ο ενιαίος φόρος ακινήτων, η πορεία των εσόδων, το μέλλον των αποκρατικοποιήσεων μετά το ναυάγιο με την ΔΕΠΑ και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι μερικά από τα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα.
 
ΠΗΓΗ: REAL

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"