ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Έκθεση-κόλαφος ΟΗΕ: Για το Βατικανο


Έκθεση-κόλαφος ΟΗΕ: Οι πολιτικές του Βατικανού επέτρεψαν την κακοποίηση χιλιάδων παιδιών

Στην έκθεσή της, η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού (CRC) ζητά από το Βατικανό να ανοίξει τα αρχεία του για μέλη του κλήρου που έχουν κακοποιήσει παιδιά και έχουν «κρύψει τα εγκλήματά τους», προκειμένου οι ένοχοι να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Την απογοήτευση του για την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Βατικανό.



Share
Έκθεση-κόλαφο μέσω της οποίας καταγγέλλουν το Βατικανό πως «συστηματικά» υιοθέτησε πολιτικές που επέτρεψαν τη σεξουαλική κακοποίηση χιλιάδων παιδιών στα χέρια καθολικών ιερέων εξέδωσαν σήμερα Τετάρτη τα Ηνωμένα Έθνη.

Στην έκθεσή της, η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού (CRC) ζητά από το Βατικανό να ανοίξει τα αρχεία του για μέλη του κλήρου που έχουν κακοποιήσει παιδιά και έχουν «κρύψει τα εγκλήματά τους», προκειμένου οι ένοχοι να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Εκφράζει δε την ανησυχία της πως η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν έχει ακόμα παραδεχτεί το εύρος των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί.

Η CRC ασκεί παράλληλα δριμύτατη κριτική στην Αγία Έδρα για τη στάση της απέναντι στην ομοφυλοφιλία, την αντισύλληψη και τις αμβλώσεις, καλώντας τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία να αναθεωρήσει τις πολιτικές της.

Η επίμαχη έκθεση έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου το Βατικανό απέρριψε αίτημα του ΟΗΕ για πρόσβαση στα δεδομένα κακοποίησης που έλαβε χώρα στους κόλπους της Εκκλησίας, σημειώνοντας πως τέτοιες πληροφορίες μπορούν να δοθούν μονάχα σε άλλα κράτη, στο πλαίσιο των σχετικών διαδικασιών.

Την απογοήτευση του για την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Βατικανό.

Η Αγία Έδρα υπογραμμίζει πως είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των παιδιών αλλά, αναφορικά με τις εκκλήσεις για αλλαγή πλεύσης στα ζητήματα της ομοφυλοφιλίας και των αμβλώσεων, καταδικάζει την απόφαση του ΟΗΕ να «εμπλακεί στη διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την άσκηση θρησκευτικής ελευθερίας».

http://www.skai.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"