ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Δήλωση-σοκ της Nouy: Κάποιες από τις ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να εγκαταλειφθούν

Δήλωση-σοκ της Nouy: Κάποιες από τις ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να εγκαταλειφθούν

Danièle-Nouy01-10september2014
Η εφημερίδα  FINANCIAL TIMES φιλοξενεί συνέντευξη της Danièle Nouy, επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας, καθήκον της οποίας είναι η εποπτεία του ελέγχου υγείας των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, που περιλαμβάνει επιθεώρηση των περιουσιακών στοιχείων και σειρά στρες τεστ.
Σε ανταπόκριση των Claire Jones, Sam Fleming και Alice Ross, η κ. Nouy δήλωσε πως κάποιες από τις ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να εγκαταλειφθούν, καθώς η επιβίωσή τους είναι αδύνατη, λόγω αναξιοπιστίας, και πως δεν θα πρέπει να επιχειρηθεί η συγχώνευσή τους με άλλα ιδρύματα, ενώ τόνισε πως επιθυμεί να διεμβολίσει το δεσμό μεταξύ τραπεζών και κρατών, ζητώντας από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να διαθέτουν κεφάλαια που μπορούν να καλύψουν τα κυβερνητικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους (“Let Weak Banks Die, Says Eurozone Super-Regulator»).
Τα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι επενδυτές, δήλωσε, ενώ τα στρες τεστ θα αποτελέσουν την απόδειξη, καθώς θα καταστήσουν γνωστά τα τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία.
Η κ. Nouy εξέφρασε εξάλλου την ανησυχία της για τους ισχυρισμούς ότι οι τράπεζες προ-συμφωνούν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και γι α τις αμφιβολίες ότι παρακολουθούν τους κανόνες της ΕΕ για τα μπόνους των στελεχών. Ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας θα αρχίσει τη λειτουργία του το Νοέμβριο με 800 υπαλλήλους, που θα είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των 130 μεγαλύτερων τραπεζών.
Ωστόσο η κ. Nouy δήλωσε πως, αν χρειαστεί, ο Μηχανισμός θα πάρει τον έλεγχο από τους εθνικούς επόπτες και θα εποπτεύσει και τις μικρότερες τράπεζες.

Read more: http://mignatiou.com/?p=20815#ixzz2t07V3ijh

ΠΗΓΗ:http://mignatiou.com

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"