ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ο τύραννος του εμποράκου

Ο τύραννος του εμποράκου


Υπάρχει μία λέξη που μπορεί κάποιος να πει σε οποιονδήποτε ελεύθερο επαγγελματία και να του χαλάσει τη διάθεση: ΟΑΕΕ. Παλαιότερα ονομαζόταν ΤΕΒΕ. Το ασφαλιστικό αυτό ταμείο μπορεί να έχει αλλάξει ονομασία, αλλά δεν έχει μεταβάλει (προς το καλύτερο, εννοείται) τη δομή, τις υπηρεσίες του και την αναλογία των απολαβών του (από τους υποχρεωτικά ασφαλισμένους) με τις παροχές του.
Στην παράξενη πατρίδα μας, μπορεί κάποιος να παρανομήσει όταν εργάζεται, δίχως να θελήσει να παραβεί τον νόμο. Μπορεί να ανοίξει παρτίδες με τη Δικαιοσύνη, ακόμα κι όταν η εργασία του βρίσκεται σε κατάσταση... αφασίας λόγω κρίσης. Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει παραβάτης είναι να μην πληρώνει το ασφαλιστικό ταμείο του - τον ΟΑΕΕ, εν προκειμένω.
Σε μια υποτιθέμενη ελεύθερη οικονομία, αλλά κατ' ουσίαν βαθύτατα κρατικιστική, ο επαγγελματίας υποχρεώνεται από το κράτος να πληρώνει τον ΟΑΕΕ ή άλλα χρεοκοπημένα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία του παρέχουν υπηρεσίες μόνο από το δικαστικό τμήμα τους, όταν μένουν απλήρωτα. Αντί σεβαστών συντάξεων και ανθρώπινης περιθάλψεως, οι υπήκοοι του κράτους λαμβάνουν μηνύσεις αν δεν μπορούν να πληρώσουν μαλλιοκέφαλα για το τίποτα. Φυσικά, οι διοικήσεις που κατορθώνουν να οδηγήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία σε «ναυάγιο» είθισται να διορίζονται από το κράτος.
Οπως έγραψε η «κυριακάτικη δημοκρατία», η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ είναι δεδομένη, και με ζημιές και με κέρδη! Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας σημειώνεται ότι «υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες με αισθητά μειωμένα εισοδήματα ή και καθόλου την περίοδο της κρίσης, αλλά την ίδια στιγμή καλούνται να καταβάλουν υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, επειδή συμπλήρωσαν διετία και ανέβηκαν ασφαλιστικό κλιμάκιο».
Το δικαίωμα της επιλογής ιδιωτικής ή κρατικά «οργανωμένης» ασφάλισης φυσικά δεν δίδεται στους αδυσώπητα φορολογούμενους πολίτες. Θέλοντας και μη, ο εργαζόμενος και ο επαγγελματίας θα ρίξουν τα χρήματά τους στη μαύρη τρύπα των δημόσια ελεγχόμενων Ταμείων και, αν τους περισσεύουν πόροι, μπορούν να κάνουν και ιδιωτική ασφάλιση.
Ο τύραννος του εμποράκου λέγεται ΟΑΕΕ...

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"