ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Το κούρεμα» του Βενιζέλου

Το κούρεμα» του Βενιζέλου

Η Αποψη της εφημεριδας Δημοκρατια

Η «δημοκρατία» έχει αναφερθεί δεκάδες φορές στο έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος των μικροομολογιούχων, οι οποίοι έχασαν τις αποταμιεύσεις τους μ' έναν τρόπο που παραπέμπει σε μεθόδους χυδαίας εξαπάτησης, και στο τίναγμα στον αέρα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων μέσω του «κουρέματος» των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο επιμελήθηκε ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
Εδώ και μία τριετία, ο απελθών αρχηγίσκος του θνήσκοντος ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάψει να επαίρεται για το PSI. Σε δηλώσεις, συνεντεύξεις, ομιλίες και άλλες παρεμβάσεις του ο μοιραίος για την πατρίδα μας πολιτικός πιστώνει τον «θρίαμβο» του «κουρέματος» στον εαυτό του, προεξοφλώντας με επιπολαιότητα την έκβαση των πραγμάτων στην ελληνική περιπέτεια. Οι αυτοκολακείες του για το PSI ενδέχεται να του κοστίσουν πολύ περισσότερο απ' όσο νομίζει. Αυτό, άλλωστε, προμηνύει η επικαιρότητα.
Η εφημερίδα μας αναφέρθηκε σε μια εξέλιξη η οποία έχει στρατηγική σημασία για τα χρήματα που φαγώθηκαν μέσω του PSI: «Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εκτόξευσε "πύραυλο" για το περιβόητο PSI. Η απόφαση δικαιώνει Γερμανούς πολίτες που κατείχαν ελληνικά ομόλογα, αρνήθηκαν να αποδεχθούν τη ζημιογόνα για αυτούς ανταλλαγή τίτλων το 2012 (το "κούρεμα σοκ") και πλέον μπορούν να ζητήσουν αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο. [...] Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, το δικαστήριο "διαπιστώνει ότι η έκδοση ομολόγων δεν συνεπάγεται οπωσδήποτε την άσκηση εξουσιών, οι οποίες είναι υπέρμετρες σε σύγκριση με τους κανόνες που έχουν εφαρμογή στις σχέσεις μεταξύ των ιδιωτών"».
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν διευκρίνισε με την απόφασή του αν πρέπει να καταβληθεί αποζημίωση ή όχι, αλλά το δεδικασμένο ισχύει για όλους. Και «για τις 15.000 οικογένειες Ελλήνων ομολογιούχων, "θύματα" του Ευάγγελου Βενιζέλου, που μπορούν πλέον και αυτοί να διεκδικήσουν αποζημίωση από το ελληνικό κράτος!» όπως σημείωσε η εφημερίδα μας.
Φυσικά, επειδή τα χρήματα είναι πολλά και οι θιγόμενοι χιλιάδες, αναμένονται κι άλλα επεισόδια στο σίριαλ όπου πρωταγωνιστεί ο πρώην συγκυβερνήτης της χώρας.
Οπως αναφέρθηκε στο σχετικό άρθρο, «κάποιος που είχε ομόλογα 100.000 ευρώ θα πάρει μόνο 15.000 ευρώ στο χέρι. Τα 53.500 χάθηκαν οριστικά, ενώ για τα υπόλοιπα 31.500 ευρώ θα χρειαστεί να περιμένει κάποιες δεκαετίες».
Είναι αναμενόμενο ότι οι (κυριολεκτικά) ληστευθέντες θα διεκδικήσουν έως το τελευταίο ευρώ. Φυσιολογικό απότοκο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι να υπάρξουν και ανάλογες κινήσεις και πρωτοβουλίες και για λογαριασμό των ασφαλιστικών ταμείων. Δεν είναι δυνατόν να κατεδαφίζεται μια χώρα και να αρπάζονται με μια υπογραφή οι καρποί των κόπων ενός ολόκληρου λαού, για να κάνει πολιτική... καριέρα κάθε Βενιζέλος.
Φυσικά, σε όσα ακολουθήσουν, τον πρώτο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη.

ΠΗΗ; ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"