ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ώρα Ρέντσι στη Ρώμη

Προς νέα κυβέρνηση η Ιταλία

Ώρα Ρέντσι στη Ρώμη, το προεδρικό μέγαρο τού δίνει κυβερνητική εντολή

Ώρα Ρέντσι στη Ρώμη, το προεδρικό μέγαρο τού δίνει κυβερνητική εντολή
Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης δίνει ο ιταλός πρόεδρος στον 39χρονο αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι, ενώ οι διεργασίες με την NCd για την στελέχωση του επόμενου υπουργικό σχήματος συνεχίζονται. «Ανατρέποντας» τον Ενρίκο Λέτα, επίσης του PD, ο μέχρι σήμερα δήμαρχος Φλωρεντίας Μ.Ρέντσι γίνεται ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιταλίας και ο τρίτος κατά σειρά μη εκλεγμένος.

Ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας την Κυριακή αναφέρει πως ο Ρέντσι κλήθηκε στο προεδρικό μέγαρο το πρωί της Δευτέρας για την αναμενόμενη ανάθεση της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων των κομμάτων υπό τον Τζόρτζο Ναπολιτάνο.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο κάλεσε τη Δευτέρα στις 10:30 [11:30 ώρα Ελλάδας] στο Μέγαρο του Κυρηναλίου τον εθνικό γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος θα πρέπει τώρα να ικανοποιήσει την «πρόθυμη υπό όρους» Νέα Κεντροδεξιά του Αλφάνο -που θέλει πολιτικές εγγυήσεις και ισχυρή συμμετοχή στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα.

Ως προς τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι -ο οποίος έλαβε μέρος στις διαβουλεύσεις υπό τον Ναπολιτάνο παρά την καταδίκη του, γεγονός που καταγγέλθηκε δριμύτατα- υποστήριξε ότι η Forza Italia θα είναι «μία υπεύθυνη αντιπολίτευση» σε οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί.

«Θα σεβαστούμε τις μέχρι τώρα συμφωνίες που υπογράψαμε για τις συνταγματικές αλλαγές» είπε ο Μπερλουσκόνι, όμως παράλληλα επανέλαβε πως η δεξιά ζητά αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής λιτότητας, με έμφαση στην ανάπτυξη.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"